Monday, April 22, 2019

Horoskop dijeta



Horoskop dijeta daje odgovor na pitanje: Koja je najbolja dijeta za vaš horoskopski znak?

Ukoliko ste ljubitelj astrologije i imate u nju poverenja, evo šta zvezde kažu koja je dijeta preporučljiva upravo za vaš horoskopski znak. Dobro, nisu nam baš zvezde rekle već statistika, ali da ne kvarimo magiju… 🙂

Horoskop dijeta po znacima
Ovan (21. mart – 19. april)

Ovnovi su poznati po tome što stu strastveni i tvrdoglavi. Iako možda počinju dijetu sa velikim entuzijazmom, imaju tendenciju da im dosadi veoma brzo. Najbolja ishrana za ovnove će biti upravo ona koja im omogućava da jedu začinjena i raznolika jela. Horoskop dijeta za Ovnove:

Naš predlog: Praćenje/Često merenje težine, Atkinsonova dijeta

Raznovrsnost hrane u dijeti praćenja kalorija, kao i nedeljni sastanci sa osobama koje drže dijetu (grupe za podršku bilo u realnom životu bilo preko različitih grupa i foruma na internetu) će pomoći ovnovima da ostanu na dugoročnom putu mršavljenja. Nedeljni sastanci sa kolegama iz grupe za mršavljenje će im dati makar mali osećaj konkurencije i na taj način podstaknuti da nastave sa dijetom. Atkinsonova dijeta će većoj grupi ovnova koji vole jaku hranu pomoći da brzo smršaju, ali na duže staze – ipak je temelj njihove dijete upravo: obraćanje pažnje na veličinu obroka i redovno merenje.

Bik (20. april – 20. maj)

Bikovi su poznati po tome što su tvrdoglavi i neaktivni i često provode dosta vremena sedeći. Takođe, još jedna ne tako zdrava navika je da uživaju u ukusu slanih jela. Horoskop dijeta Bikovima preporučuje:

Naš predlog: Paleo dijeta

Ako slede ovu dijetu, Bikovi će morati da se odreknu ugljenih hidrata i žitarica. Paleo dijeta je idealna za one koji žele da uživaju u slanim komadima mesa, mnogo povrća i voća i da jedu koliko žele bez nekih ograničenja i gladovanja. Nema brojanja kalorija na Paleo dijeti, što je dodatni bonus za Bikove koji se pridržavaju ovog načina ishrane.

Blizanci (21. maj – 21. jun)

Blizanci vole interesantne i nove dijete. Nisu probirljivi i skloni su lakom nabacivanju kilograma i zbog toga im je potrebna raznovrsna ishrana u kojoj se ne jedu iste namirnice svaki dan.

Naš predlog: Mediteranska ishrana, Makrobiotička ishrana, Pritikinova dijeta, UN dijeta

Ovaj način ishrane će omogućiti Blizancima da uživaju u različitim internacionalnim jelima dok su na ovoj dijeti. Mediteranska dijeta je ujedno i zdrav način ishrane i inspirisana je tradicionalnom kuhinjom Italije, Grčke, Maroka i Španije. Makrobiotička ishrana blizancima daje notu orijenta a Pritikinova ih rešava uglavnom zdravstvenih problema vezanih za njihove preosetljive nerve. UN dijeta je za blizance koji su baš “zabrazdili” i imaju veliki višak a ipak i dalje žele da uživaju u svakodnevnim promenama jela.

Rak (22. jun – 22. jul)

Rakovi imaju tendenciju da jedu na emotivnoj bazi. Oni vole sočne, obilne obroke sa toplim supama i ukusnim varivima u zimu i lakim, osvežavajućim salatama leti.

Naš predlog: Hrono dijeta

Ova dijeta će pomoći rakovima da pojačaju karakter a da u isto vreme ne “pritisnu” previše svoju emotivnu bazu. Uostalom, zašto bi se žalili: sve namirnice su u “igri” jedino vremenski raspored je malo drugačiji.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi su strastveni i vatreni i uživaju u hrani koja je bogata i ukusna. Njima je potrebna dijeta koja u svom jelovniku ima dosta različitih namirnica, ali isto tako i da ima specifičan raspored koji moraju da prate. Kada se nešto odluče, ništa ih ne može zaustaviti!

Naš predlog: Dukanova dijeta

Dukanova dijeta je poreklom iz Francuske i postoji već više od 15 godina. U prvoj fazi primene dijete, fokus je na čistim proteinima, u nastavku dijete, kako napredujete, postepeno se dodaju i druge namirnice. Neka vam krajnji cilj bude – motiv i držite ga na umu. Za Lavove prvih par faza ove dijete neće biti teško.




Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device su prirodnjaci i preferiraju „pametne“ pristupe ishrani. Nisu ljubitelji komplikovanih dijeta ali lako mogu da postanu žrtve dijete. Izbegnite to odabirom dugoročnog načina ishrane.

Naš predlog: Vegetarijanstvo

Vegetarijanstvo je odlično za Device. Sveže i integralne namirnice koje obično zatevaju malo vremena za pripremu, će odgovarati Devicama i dugoročni način ishrane će im pomoći da izbegnu zamka da postanu žrtve dijete. Ima mnogo različitih načina vegetarijanske ishrane i Device mogu odabrati neki koji uključuje jaja, mlečne proizvode ili ribu.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vage vole život koji je uravnotežen i skladan i veliki su sladokusci. Vagama treba ishrana koji kombinuje ovo na najbolji mogući način, bez da bude previše stroga. Horoskop dijeta zato Vagama preporučuje:

Naš predlog: Glikemijski indeks dijeta

Glikemijski indeks dijeta (GI dijeta) će omogućiti Vagama da uživaju u hrani na osnovu njihovog rangiranja u okviru glikemijskog indeksa. Ova dijeta će pomoći Vagama da održe dobar nivo šećera u krvi i da izbegnu žudnju za bilo kojom vrstom hrane koja im se može pojaviti.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Ljubav Škorpija prema hrani nije toliko jaka kao kod Bika, ali je veoma blizu. Dok oni vole bogate i raznovrsne ukuse, Škorpija ima i “sve ili ništa” pristup hrani i vežbanju. Čak ni Lav ne može da parira Škorpiji kada je snaga volje u pitanju.

Naš predlog: Tečna dijeta

Tečna dijeta je upravo ono što treba škorpijama. Raznolika, bogata ukusima sa dosta svežih namirnica obradovaće stomak a i telo svake škorpije. Pored toga, jasan plan će omogućiti da škorpija ne mora mnogo da izmišlja već samo prati smernice.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelac ima slobodan duh i uživa u egzotičnim ukusima. Azijski ukusi su odlični za nepce Strelca, a sličan stil ishrane fokusiran na začinskoj biljci kari, svežim plodovima mora, pirinču i povrću će učiniti čuda za figuru Strelca.

Naš predlog: Azijska dijeta

Ova dijeta podrazumeva jednostavne obroke sa kuvanim povrćem, dosta ribe i plodova mora, kao i pirinča. Ukusni sosovi i začinjena hrana sa karijem će zaokružiti ovaj plan ishrane.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi su fokusirani, mirni i vole strukturu i rutinu. Najbolji način ishrane za njih je onaj koji će im dozvoliti da jedu hranu na koju su navikli i oni će biti istrajni, da bi zadržali postignute rezultate.

Naš predlog: Praćenje/Merenje težine, UN dijeta

Sistem praćenja težine odgovara potrebama Jarčeva da kontrolišu količinu hrane i unetih kalorija. Njima neće biti potrebno nedeljno druženje da bi ostali fokusirani na svoju dijetu, ali u periodima kada posustanu sastanci podrške će im pomoći da izdrže i istraju u pridržavanju dijete. Za veoma krute jarce koji žele da se drže šablona – UN dijeta je idealna jer će oni zaista izdržati sva tri meseca dijete (pa i održavanje) i u većini slučajeva neće zabušavati.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Kada je reč o hrani, Vodolije su jedna vrsta buntovnika. Oni više vole da izgrade sopstveni plan obroka koje im omogućavaju da izraze svoju individualnost, ali pronalaženje ovakvog plana dijete kojeg će se držati može biti teško.

Naš predlog: Brojanje kalorija

Brojenje kalorija je idealno za Vodolije jer same mogu pronaći kombinaciju jela koja prija baš njihovim nepcima a da sa druge strane znaju da će mršaviti. Budući da imaju i određenu dozu pedantnosti njima će brojanje ići sa lakoćom a ne sumnjamo da će imati i po kuhinji izlepljenje tablice sa kalorijskim vrednostima namirnica. Što je sigurno – sigurno je :D.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ribe imaju sanjalačku i zamišljenu ličnost. Za njih hrana treba da bude opuštajuće iskustvo. Njima treba plan ishrane koji obezbeđuje strukturu bez previše ograničenja. Horoskop dijeta Ribama preporučuje:

Naš predlog: Azijska dijeta, Tečna dijeta, Kefir dijeta

Srećom po Ribe veliki broj dijeta će u njhovom slučaju raditi! Svaki od ovih izbora će obezbediti strukturu, a u isto vreme i omogućiti vam da izrazite svoju individualnu kreativnost. Uparite jedan od ovih planova sa vežbama poput joge ili Tai čija.

No comments:

Post a Comment